Werkgerelateerde klachten bestrijden met osteopathie

Heb jij last van werkgerelateerde klachten? Zie je misschien mensen om je heen worstelen met bepaalde klachten of letsels tijdens of door het werk? De osteopaat kan je klachten bestrijden! Wij helpen je graag verder met een paar bruikbare tips. Lees nu gerust verder!

Werk
Sascha Bargi
27/2/2023

De osteopaat pakt werkgerelateerde klachten aan!

Is jouw lijf fit om te werken?

Beroepsletsels zijn verantwoordelijk voor vele miljoenen verloren werkdagen per jaar in Nederland. Of je nu op kantoor werkt of buiten op het land, je moet kunnen voldoen aan de individuele eisen die je werkstijl aan jouw lichaamstelt.

Handmatig werk brengt onvermijdelijk het inherente risico met zich mee van letsel veroorzaakt door zwaar en vaak onhandig tillen, overstrekken en perioden van langdurig bukken, wat rug- en nekblessures, ischias en spierspanningen kan veroorzaken.

In het kantoor waar bureauwerk vaker voorkomt, zijn er de gevaren van de 'computerbult' en 'RSI', terwijl frequent telefoongebruik de nek en schouders belast,wat hoofdpijn en carpaaltunnelsyndroom enz. kan veroorzaken. Als je veel in de auto zit, moet je op je rijpositie letten. Aangezien dit niet alleen de rug, nek en schouders belast, maar ook de heupen, knieën en voeten.

Vraag een osteopaat om advies over de juiste rijhouding en eventuele oefeningen die jou daarbij kunnen helpen. Mocht je al een tijd in dezelfde positie hebben gezeten, laat je dan controleren en corrigeren door een goede osteopaat.  

Voor de werknemer

Als je naar een osteopaat gaat, laat je werkgever zien dat je een actieve rol speelt bij het verbeteren van jouw gezondheid en het verminderen van je blessure. De osteopaat zal je helpen kijken naar de stijl van werken die je uitvoert en je helpen manieren te vinden om de situatie te verbeteren en hoe je herhaling van je letsels kunt voorkomen. Je wordt behandeld en krijgt advies over houding en tillen.

Voor de werkgever

Osteopatische behandeling zal gewoonlijk helpen om werkgerelateerde klachten of letsels eerder op te lossen, zodat uw personeel efficiënter en productiever is en het ziekteverzuim vermindert.

Sommige bedrijven profiteren al van het gebruik van een osteopaat als onderdeel van hun zorgprogramma voor werknemers, waardoor het moreel verbetert en de productiviteit toeneemt.

Bruikbare tips

-   Frequente korte pauzes weg van het bureau en de computer helpen rug-, nek- en oogvermoeidheid te voorkomen.

-   Zorg ervoor dat je, als je aan het rijden bent, tijd vrijmaakt om te stoppen, uit te stappen en af en toe een paar minuten stevig te oefenen tijdens een lange reis.

-   Beoordeel bij het tillen op het werk of je dit veilig kunt doen of dat je hulp nodig hebt. Wees nooit bang om hulp te vragen.

Helpen bovenstaande tips niet genoeg?

De osteopaten van OsteoHolland kunnen gericht de oorzaak van jouw werkgerelateerde of aanhoudende klachten opsporen. De bron zal worden behandeld en je krijgt specifieke tips om klachten te voorkomen. Als werknemer kun je ervoor zorgen dat je pijn wordt opgelost. Als werkgever kan je ervoor zorgen dat je werknemers minder pijn ervaren en hun gezondheid zo optimaal mogelijk is. Je kan gemakkelijk een afspraak maken met een van onze specialisten.

Werk
Sascha Bargi
27/2/2023

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.