Wat is ischias en hoe kan de osteopaat je ischias effectief behandelen?

Wil jij iets aan Ischias doen? Ischias ontstaat wanneer de zenuw (nervus Ischiadus) bekneld raakt. Dit is een zenuw die loopt van de lage rug naar de voeten. Als deze geïrriteerd raakt kan dat vervelende symptomen geven. Kom er nu achter wat de osteopaat voor jou kan betekenen!

ischias
Thom Stoop
7/2/2023

Probeer zelf iets aan je Ischias te doen of laat je behandelen door de osteopaat

Wat is ischias?

Ischias is wanneer een zenuw (de n. Ischiadius), die van uw lage rug naar uw voeten loopt, geïrriteerd raakt en een reeks symptomen kan veroorzaken. Symptomen kunnen zijn: pijn, tintelingen, gevoelloosheid of zwakte en variëren van mild tot ernstig. Ischias is een gedefinieerde medische term, maar wordt vaak gebruikt in niet-medische omgevingen als een algemene term om pijn of symptomen in het been te dekken.

Waar is de n. Ischiadius?

De heupzenuw loopt langs de achterkant van elk been, van je lage rug naar je voeten, en ischias is een veelvoorkomende aandoening waarmee veel mensen naar OsteoHolland komen.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik ischias heb?

Ten eerste is beoordeling door een professional zoals bijvoorbeeld een osteopaat belangrijk. Hoewel veel patiënten met succes worden behandeld bij osteopathie praktijk OsteoHolland met ischias, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je op de beste plek bent. Als ischias wordt vastgesteld, werken we samen met je aan een behandelplan dat het beste bij je past.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te helpen en wanneer je een van onze gekwalificeerde osteopaten ziet, zullen zij in staat zijn om je te adviseren over de specifieke kenmerken van jouw situatie.

Zijn er activiteiten die kunnen helpen om de symptomen te verlichten?

Probeer door te gaan met normale activiteiten. Gedoseerde bewegingen om de rug flexibel te houden kunnen ook nuttig zijn.

Is er iets dat ik moet vermijden?

Lang in één positie blijven kan het beste worden vermeden. Hoewel je op dat moment soms op je gemak voelt, kun je beter proberen door te gaan met normale, gedoseerde bewegingen - dit kan je helpen bij een sneller en vollediger herstel.

Wat als ik tintelingen, gevoelloosheid of zwakte heb?

Deze kunnen deel uitmaken van de normale symptomen van ischias en komen dus vaak voor. Bij osteopathie praktijk OsteoHolland beoordelen we het neurologische systeem van een patiënt met behulp van standaard klinische tests. Je zenuwstelsel bevat je zenuwen, inclusief de heupzenuw, en dit betekent dat we kunnen beoordelen hoe goed ze werken. Dit kunnen testen zijn zoals het testen van je reflexen, of het gevoel normaal is of je spieren zo sterk zijn als gewoonlijk.

Bij osteopathie praktijk OsteoHolland zullen we een reeks andere testen en beoordelingen uitvoeren en dit hangt af van je individuele situatie. Voor meer informatie over wat er allemaal komt kijken als je naar osteopathie praktijk OsteoHolland gaat, kun je terecht op de website.

Nadat we een volledig onderzoek hebben uitgevoerd, zullen we een aantal verschillende opties met je bespreken, waaronder de osteopathische behandeling. Als wij denken dat je baat kunt hebben bij een verwijzing naar je huisarts of een andere behandelaar, dan zullen wij dit uitvoerig met je bespreken.

Hoe zou een osteopaat een patiënt met ischias behandelen?

Dit is afhankelijk van jouw eigen situatie en beoordeling, maar wordt door je gediplomeerd osteopaat op je eigen behoeften afgestemd. Doorgaans kunnen de aangeboden behandelingen een reeks praktische technieken omvatten, advies over lichaamsbeweging en het terugkeren naar activiteit, evenals suggesties voor manieren waarop jij je pijn kunt beheersen.

We zullen tijd besteden aan het bespreken van wat ischias is, zodat je begrijpt wat er aan de hand is en hoe je het eigen herstel kunt bevorderen en ischias kan voorkomen.

Helpen eerdergenoemde tips niet genoeg?

De osteopaten van OsteoHolland helpen veel mensen met Ischias. De oorzaak van het ontstaan van de klachten worden aangepakt en dit resulteert in goed en snel herstel. Daarnaast denken ze mee wat je nog meer kan doen aan de bijkomende klachten. Zo kun je voorkomen dat klachten erger worden of terugkomen. Maak gerust een afspraak.

ischias
Thom Stoop
7/2/2023

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.