Wat is een Bursitis en hoe kan de osteopaat jou gericht hier vanaf helpen?

Bursitis is een pijnlijke aandoening waar onze bursae of slijmbeurzen geïrriteerd en ontstoken zijn geraakt. Dit resulteert zich vaak in ongemak of pijn, beperkte mobiliteit en verminderde kwaliteit van leven. De osteopaat kan jou gericht hiermee helpen, lees nu hoe!

Bursitis
Sascha Bargi
14/7/2023

Pak je Bursitis gericht aan.

Wat is Bursitis?

Bursitis is een pijnlijke aandoening waar onze bursae of slijmbeurzengeïrriteerd en ontstoken zijn.

De functie van de slijmbeurzen is het smeren en opvangen van drukken in onze gewrichten. Wanneer deze slijmbeurzen ontstoken raken, kan dit leiden tot ongemak, beperkte mobiliteit en verminderde kwaliteit van leven. In dergelijke gevallen biedt osteopathie een holistische benadering om symptomen te verlichten en genezing te bevorderen.

Hoe pak je een Bursitis aan?

Bursitis komt vaak voor in gebieden waar gewrichten en pezen tegen elkaar wrijven, zoals de schouder, elleboog, heup of knie. Herhaalde bewegingen, verwondingen, overmatig gebruik of aandoeningen zoals artritis kunnen bursitis veroorzaken. De slijmbeurzen, die normaal gesproken zorgen voor een glad glijdend oppervlak, raken geïrriteerd en ontstoken. Symptomen zijn onder meer plaatselijke gevoeligheid, pijn, zwelling, beperkte beweging en ongemak tijdens gezamenlijk gebruik. Terwijl rust, ijs en pijnmedicatie tijdelijke verlichting kunnen bieden, is het cruciaal om de onderliggende oorzaken aan te pakken om genezing op de lange termijn te bereiken.

De rol van de osteopaat bij een Bursitis

Osteopathie is een vorm van geneeskunde die het zelfgenezend vermogen van het lichaam benadrukt. Osteopathische beoefenaars, bekend als osteopaten, zien het lichaam als een holistische eenheid en streven ernaar de balans en optimale functie te herstellen. Als het om slijmbeursontsteking gaat, zal een osteopaat een uitgebreide beoordeling uitvoeren om de oorzaak van ontsteking te identificeren. Dit kan inhouden dat het aangetaste gewricht wordt onderzocht, de houding wordt beoordeeld en leefstijlfactoren worden overwogen.

Osteopaten gebruiken veilige, niet-invasieve technieken om bursitissymptomen aan te pakken en genezing te bevorderen. Deze technieken kunnen manipulatie van zacht weefsel, mobilisatie van gewrichten, rekoefeningen en houdingsaanpassingen omvatten. Door spierspanning te verlichten, de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren en de bloedsomloop naar het getroffen gebied te verbeteren, heeft osteopathie tot doel pijn en ontsteking te verminderen, waardoor het lichaam op natuurlijke wijze kan genezen.

Bovendien houden osteopaten rekening met de biomechanica van het hele lichaam en zoeken ze naar onevenwichtigheden of disfuncties die kunnen bijdragen aan slijmbeursontsteking. Ze kunnen advies geven over ergonomische aanpassingen, oefenprogramma's en aanpassingen aan de levensstijl om toekomstige episodes te voorkomen en de algehele gezondheid van het bewegingsapparaat te bevorderen.

Wat kan je dus doen bij een Bursitis?

Bursitis kan iemands dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden, maar met behulp van osteopathie zijn verlichting en herstel mogelijk. Door de onderliggende oorzaken van bursitis aan te pakken en zachte, niet-invasieve technieken te gebruiken, bieden osteopathische beoefenaars een holistische benadering voor het beheersen van pijn en het herstellen van de gewrichtsfunctie. Als jij of iemand die je kent worstelt met bursitis, overweeg dan om een osteopaat te raadplegen voor persoonlijke zorg en ondersteuning. De focus van osteopathie op het bevorderen van zelfgenezing en het optimaliseren van de lichaamsfunctie maakt het tot een waardevolle aanvullende therapie bij de behandeling van bursitis en andere musculoskeletale aandoeningen.

Onze osteopaten van OsteoHolland staan voor jou klaar als je een bursitis hebt. Ze sporen de onderliggende oorzaak op en zullen die ook gericht aanpakken. Maak gerust een afspraak met een van de specialisten van OsteoHolland.

Bursitis
Sascha Bargi
14/7/2023

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.