Wat is chronische pijn en wat doet een osteopaat hieraan?

NOS nieuws heeft een artikel gepubliceerd dat in Nederland zo'n twee miljoen mensen last hebben van rugpijn of nekpijn. Dit gaat enkel om rugpijn of nekpijn, maar je kan voorstellen dat chronische pijn bij veel mensen voorkomt. Wil jij meer weten meten over chronische pijn? Lees dan dit artikel.

Pijn
Sascha Bargi
17/1/2024

Er is veel te doen aan chronische pijn

Wat is chronische pijn en wat doet een osteopaat hieraan?

NOS nieuws heeft woensdag 28 november 2018 een artikel gepubliceerd dat in Nederland zo'n twee miljoen mensen last hebben van rugpijn of nekpijn. Hiervan hebben zo'n 1.1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen rug- of nekklachten die bij de huisarts bekend waren. Dit gaat enkel over rugpijn en nekpijn, maar je kunt voorstellen dat we heel veel mensen in Nederland hebben met pijn.

Dus wat is chronische pijn?

Chronische pijn is een aanhoudende pijn die 3 maanden of langer aanhoudt. Soms is er geen duidelijke oorzaak voor de pijn (primaire chronische pijn),maar vaak wordt deze veroorzaakt door een onderliggende aandoening (secundaire chronische pijn) zoals artritis, artrose of spondylitis ankylopoetica. Ongeveer 1.5 miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van artrose.

Leven met chronische pijn kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven, waardoor fysieke activiteit en de uitvoering van dagelijkse taken mogelijk worden beperkt, evenals de slaap, betrokkenheid bij de bredere samenleving en een negatieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid.

Hoe kan chronische pijn worden behandeld?

Hoewel velen baat hebben bij pijnmedicatie, is dit resultaat vaak toch beperkt of enkel gericht op de symptomen. We kunnen veel meer doen om de oorzaken en gevolgen van chronische pijn te beheersen, waaronder lichaamsbeweging, psychologische therapieën en ondersteunende netwerken.

Osteopathie kan deel uitmaken van het plaatje bij het helpen van mensen met artrotische pijn, gewrichtspijn en chronische pijn.

Hoe kan osteopathie mij helpen bij chronische pijn?

Nadat we de klachten met je hebben besproken en veel verdiepende vragen hebben gesteld over je gezondheid, medische geschiedenis en hoe chronische pijn je kan beïnvloeden, evenals eventuele zorgen die je hierover heeft, zullen we onderzoek doen en vaststellen hoe we in staat om je te helpen.

Osteopathie staat bekend om zijn hands-on behandeling en dit zal deel uitmaken van de behandeling als men denkt dat dit nuttig zou zijn. Osteopathie kan je ook helpen beter te begrijpen hoe je jezelf kunt helpen, welke dingen je kunt doen om de ongemak te verlichten, zoals het aanpassen van sommige van je dagelijkse activiteiten (zelfs als dit tijdelijk is), evenals verschillende oefeningen.

Heb je zorgen vanwege chronische pijn?

Een belangrijke reden om hulp te zoeken bij een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg is om de situatie beter te begrijpen en positieve stappen te ondernemen. Dit kan op zich al helpen de zorgen en de last te verminderen. Osteopaten hebben net als andere zorgprofessionals geen toverstokjes om alles direct beter te maken (dat willen we!), maar we kunnen je helpen bij het nemen van positieve stappen in je eigen gezondheid en welzijn.

En onthoud dat een deel van de reden dat we een volledige medische geschiedenis van je nemen, is zodat we de beste beslissingen kunnen nemen over de zorg. Als wij vinden dat je verwezen moet worden naar de huisarts voor nader onderzoek of een andere vorm van behandeling/ondersteuning, dan bespreken wij dat met je.

De overgrote meerderheid van de patiënten die bij osteopathie praktijk OsteoHolland komen, kunnen een praktijkgerichte behandeling en advies krijgen over hun situatie. Dus als je je zorgen maakt over pijntjes of kwalen die je hebt en graag wat positieve stappen wilt zetten, neem dan contact op met osteopathie praktijk OsteoHolland.

Waarom zal ik een afspraak maken bij osteopathie praktijk OsteoHolland?  

Bij osteopathiepraktijk OsteoHolland zijn we trots op het aanbieden van de beste kwaliteit osteopathie behandelingen van de hoogst opgeleide osteopaten in Nederland, zodat je veilige en hoogwaardige zorg krijgt .

Referenties

https://nos.nl/artikel/2261172-twee-miljoen-mensen-hebben-last-van-hun-rug-of-nek

https://reumanederland.nl/reuma/vormen-van-reuma/artrose/

 

Wil je graag deskundig geholpen worden om iets aan je pijn te doen?

Neem contact op met ons receptieteam op 070-2230003 om een Eerste Bezoek in te plannen, zodat de experts op het gebied van pijn kunnen kijken wat ze voor je kunnen doen. Je kunt ook altijd direct een afspraak maken op onze website via deze link.

Pijn
Sascha Bargi
17/1/2024

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.