Waarom heb je nog steeds een slechte zithouding? Help jezelf met ons gratis boek!

De Betere Zithouding is een gratis e-book voor het verlichten en voorkomen van rug- en nekpijn. Dit artikel helpt je verder om de betere zithouding te verkrijgen en te behouden. Het kan ook ter preventie van andere pijnen of klachten worden ingezet. Hiermee kun jij jezelf nu verder helpen!

Houding
Sascha
25/1/2023

Pak nu je zithouding aan vanuit het oogpunt van de Fysiotherapeut en de Osteopaat!

Dit artikel is geschreven ter aanvulling op ons boek: De Betere Zithouding.

De Betere Zithouding is een E-book dat is geschreven om duidelijkheid te geven over je zithouding. Mocht je het e-book nog niet hebben gelezen dan kan je deze gratis downloaden op de website door hier te klikken.

Een goede zithouding is belangrijk voor veel verschillende zaken zoals het verminderen of voorkomen van klachten zoals lage rugpijn, nekpijn, schouderklachten, elleboogklachten, spijsverteringsklachten, voor het zenuwstelsel en de doorbloeding.  

Jouw zithouding heeft namelijk invloed op veel spieren, gewrichten, banden/ligamenten, bindweefsel, zenuwen / zenuwstelsel en bloedvaten. Daarom is het heel belangrijk om te werken aan jouw zithouding om te voorkomen dat je hierdoor klachten gaan ontstaan.  

In het boek De Betere Zithouding worden er veel tips/ adviezen en oefeningen gegeven die jou kunnen helpen om de bovenstaande klachten te voorkomen of verlichten.  

Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Het is belangrijk om dit boek ook minimaal 3 keer te lezen zodat alle punten goed onthouden worden. Als jij op dit moment al klachten ervaart dan is het van groot belang dat jij er wat aan gaat doen. Want hoe langer je met klachten rondloopt, hoe langer het duurt om te herstellen.

Of je dit boek nou hebt gelezen ter preventie of omdat je aan je klachten wilt werken, de rode draad blijft hetzelfde.

De beste houding is de volgende houding!

Hier wordt mee bedoeld dat er GEEN perfecte zithouding bestaat. De mens is namelijk niet gemaakt om te zitten, maar om te bewegen. Daarom is het belangrijk om veel af te wisselen van houdingen vaak op te staan om even wat anders te doen. Wanneer jij constant in dezelfde houding blijft, verkorten de spieren, ligamenten en het bindweefsel en dan zal je pijn krijgen.

Het is nooit te laat om te beginnen!

We horen wel vaker: Ik zit al zo mijn hele leven, dus ik kan echt mijn houding niet meer aanpassen. ONZIN! Het is nooit te laat om te beginnen. Natuurlijk is het iets moeilijker als je al jaren lang een slechte houding hebt, want al je spieren zijn verkrampt en het bindweefsel (fascia) beperkt. Echter kan je altijd wat doen om deze spieren weer te laten ontspannen, het bindweefsel op te rekken en om aan een betere houding te gaan werken.

Heb je vragen of ervaar je houdingsgerelateerde pijn of klachten?

Binnen 1 of enkele sessies kunnen wij vaak veel voor je betekenen. Vergeet niet: het is nooit te laat om voor je gezondheid te kiezen en om eraan te werken! Onze specialisten zijn staan voor je klaar, zodat je nog gezonder wordt en blijft.

Neem gerust contact met ons op en we zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Heb jij ook houdingsgerelateerde klachten? En wil je hiervoor behandeld worden? Maak dan een afspraak

Houding
Sascha
25/1/2023

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.