Hoe komt je baby van zijn krampen af? En hoe kan de osteopaat jouw baby gericht helpen?

Een bevalling van een baby kan uitdagingen met zich meebrengen. Een veelvoorkomend probleem waarmee baby's worden geconfronteerd, zijn krampen, die ongemak en angst kunnen veroorzaken bij zowel ouders als baby’s. Ontdek de voordelen van osteopathie bij baby's met krampen!

Baby
Sascha Bargi
18/7/2023

Help je baby met zijn darmkrampen.

Wat zijn Babykrampen?

Babykrampen, ook wel infantiele koliek of gastro-intestinaal ongemak genoemd, worden gekenmerkt door overmatig huilen, onrust en schijnbare pijn bij gezonde baby's. Deze episodes treden meestal op tijdens de eerste paar maanden van het leven, met een piek rond zes weken en geleidelijk afnemend met drie tot vier maanden. Hoewel de exacte oorzaak van babykrampen onzeker blijft, wordt aangenomen dat factoren zoals een onrijpe spijsvertering, gasophoping en overstimulatie bijdragen aan het optreden ervan.

Osteopathie: een holisitische benadering

Osteopathie is een vorm van manuele therapie die de nadruk legt op het optimaliseren van de zelfgenezende mechanismen van het lichaam door onevenwichtigheden en beperkingen in het bewegingsapparaat aan te pakken. Het werkt volgens het principe dat het lichaam een onderling verbonden eenheid is, en elke verstoring of spanning in een bepaald gebied kan van invloed zijn op de algehele gezondheid en het welzijn van een individu.

Wat doet de osteopaat bij babykrampen

Osteopathie biedt een zachte en holistische benadering om ongemak te verlichten en een betere spijsvertering te bevorderen bij baby’s die krampen ervaren. Bekwame osteopaten gebruiken zachte technieken die zijn afgestemd op de unieke behoeften van baby's. Enkele veelgebruikte technieken zijn:

Viscerale manipulatie: Osteopaten gebruiken zachte palpatie- en mobilisatietechnieken om bewegingsbeperkingen of onevenwichtigheden in de organen, inclusief het spijsverteringsstelsel, aan te pakken. Door de beweeglijkheid en functie van organen te verbeteren, kan viscerale manipulatie gastro-intestinaal ongemak verlichten en symptomen verminderen.

Zachte weefseltechnieken: Er worden verschillende zachte weefseltechnieken gebruikt om spanning los te laten en ontspanning in de spieren en fascia te bevorderen. Door beperkingen aan te pakken, kunnen deze technieken de algehele uitlijning van het lichaam verbeteren, een optimale spijsvertering ondersteunen en babykrampen verlichten.

Voordelen van osteopathie voor baby's

Niet-invasief: De gebruikte technieken zijn subtiel en worden met grote zorg toegepast, waardoor het comfort en de veiligheid van de baby tijdens de hele behandeling wordt gegarandeerd.

Op maat gemaakte zorg: osteopaten houden rekening met de unieke behoeften en medische geschiedenis van elke baby. De behandeling is op maat gemaakt om specifieke symptomen aan te pakken, niet alleen om verlichting te bieden van lichamelijk ongemak, maar ook rekening te houden met emotionele of omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan de krampen.

Benadering van het hele lichaam: Osteopathie onderzoekt meer dan alleen de symptomen. Door balans en uitlijning door het hele lichaam te bevorderen, kan een osteopathische behandeling positieve effecten hebben die verder gaan dan het verlichten van babykrampen, en de algehele gezondheid en het welzijn ondersteunen.

Wat kun je dus het beste doen als je baby last heeft van krampen?

Babykrampen kunnen verontrustend zijn voor zowel baby's als hun ouders. Hoewel de exacte oorzaak van deze krampen onbekend blijft, biedt osteopathie een zachte en holistische benadering om ongemak te verlichten en een betere spijsvertering te bevorderen. Door musculoskeletale onevenwichtigheden aan te pakken, ontspanning te bevorderen en de orgaanfunctie te optimaliseren, kunnen osteopathische technieken helpen de krampachtige symptomen te verminderen en het algehele welzijn van baby's te ondersteunen. Als uw baby krampen ervaart, is het van essentieel belang om een gekwalificeerde wetenschappelijke osteopaat te raadplegen die gespecialiseerd is in babys’s om de mogelijke voordelen van osteopathische behandeling voor het specifieke geval van uw baby te onderzoeken.

Baby
Sascha Bargi
18/7/2023

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken. 

Afspraak maken.